Äventyrare 12-14 år

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

alder-aventyrareI din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

 

När man går i årskurs 6 till 8 så är man äventyrarscout.

 

I kåren så finns det en äventyrarscoutsavdelning. Avdelningen har möten på onsdagar mellan 19:00 och 21:00:

Stigfinnarna (onsdagar)

Klicka på avdelnings namn för att gå till deras egna krypin.

Vad är äventyrarscouting?

När man är äventyrarscout lär man sig varför man använder patruller. Man får nästan alltid uppgifter som kräver att hela patrullen ska samarbeta. Man när man är tredjeårs äventyrarscout så är man utvecklats så mycket så man är patrulledare eller vice patrulledare för patrullen och ansvarar därmed för patrullens välbefinnande. Man ska se till att alla är med och att alla mår bra.

 

Som äventyrarscout så tar man tillvara på all kunskap som man fått under alla sina scoutår. Man lär sig en del ny kunskap. Mestadels så lär man sig att tillämpa den kunskap man redan fått. Man fokuserar mycket på individen och dennes utveckling. Ibland är inte ledarna i närheten när man är på hajk, utan man måste kunna ta hand om sig själva.

Sjukvård, egenhygien, matlagning är delar som man lär sig mycket av.

 

Som äventyrarscout har man vanligtvis 4-5 hajker per termin vilket är ungefär en per månad. Äventyrarscouter sover oftast i vindskydd oavsett årstid, men ibland lyxar man till det med en stuga och eller ett vedeldat tält om det blir för kallt.