Utmanare 15-18 år

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt.

alder-utmanareTillsammans med din patrull får ni uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

 

När man går i årskurs 9 till gymnastiet år 3 så är man utmanarscout.

 

I kåren så finns det en utmanarscoutsavdelning. Avdelningen har möten på söndagar mellan 19:00 och 21:00:

Seniorerna (söndagar)

Klicka på avdelnings namn för att gå till deras egna krypin.

Vad är utmanarscouting?

Utmanar scouting är det sista steget där man har ledare som leder scouterna. Utmanarscoutsledare behöver inte göra lika mycket som andra ledare, då det är utmanarscouterna själva som bestämmer vad man ska göra. Oftast kallas utmanarscouternas ”avdelning” för lag istället. Det speglar med på vad utmanarscouting är, alla tillsammans.

 

Som utmanarscout tar man till vara på den kunskap man fått från letare till äventyrare och omvandlar den till sin egna planering och sina egna upptåg och utflykter. Oftast är utmanarscouter engagerade som assistenter på främst letar, spårar och upptäckar nivåerna.

 

Utmanarscouter hajkar när de känner att man suttit för länge inne och behöver ut i friska luften. Då utmanarscouterna själva planerar sina hajker så resulterar detta i att de ibland sover inne och ibland ute, vanligtvis inte alls på natten. Oftast ses utmanarscouter sovandes/vilandes i en klump mitt på dagen där marken är tillräckligt plan för att man inte ska rulla ifrån varandra. Gärna ska det vara soligt och långt bort från närmsta vattenkälla som ledare kan hämta vatten från för att väcka upp det utmanarlag som sover.